kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

2024. augusztus 07.

Beregi kör a Panyolafeszten

A 18. Panyolafeszt szombati napját a Középkori Templomok Útja Egyesület által hirdetett kerékpártúrával nyitottuk meg. Ezúttal a 2024-es év kerékpárútja megtisztelő címet elnyerő BEREGI KÖRT jártuk be.

Már ébredezett a fesztivál, amikor mi induláshoz készülődtünk, maroknyi kis csapatunk lelkesen tekintett a 71 km-es táv elébe. Olcsvaapátinál kompra szálltunk, hogy a Szamoson átkelve, majd a Kraszna töltésén érjük el Vásárosnamény-Gergelyiugornyát, ahol az év kerékpárútját jelölő táblát útba ejtettük. A Felső-Tisza-vidék talán legszebb templomait vettük ezen a napon célba a beregi tározó töltésén, Tákoson, Csarodán és Márokpapin is megálltunk, de nem hagyhattuk ki a tarpai Nagy-hegyről Kárpátalja felé táruló csodás panorámát és a falu központjában lévő szárazmalmot sem. A résztvevők a túra végére kialakuló eső és erősödő szembeszél ellenére is igazán szép élményekkel telve gurulhattak be a fantasztikus panyolai fesztiválhangulatba. Köszönjük az idei együttműködést is Panyolafeszt szervezőinek!


Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.