kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

2024. szeptember 23.

Szervezett túra a Beregi körön

A Középkori Templomok Útja Egyesület, a Tekerj a Zöldbe program keretében, szeptember 21-én közel negyven kerékpáros részvételével szervezett keretek között mutatta be az érdeklődőknek a Beregi kört, amely ebben az évben elnyerte az Év Kerékpárútja címet.

A 70 kilométeres körtúra során bemutattuk a résztvevőknek, hogy miért is nevezik Magyarország gyümölcsöskertjének ezt a régiót, miért is tekinthető ez a vidék a folyók birodalmának és a középkori templomok földjének. A túra nem csak a kerékpározásról, hanem a beregi kör mentén sorakozó kulturális és természeti örökség bemutatásáról is szólt. A résztvevők visszajelzése alapján egy megérdemelt helyre esett a cím. Október 19-én indítjuk a következő Beregi kört, győződj meg róla te is, hogy méltán kapta-e meg a Beregi kör, az Év Kerékpárútja címet.


Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.